Οδηγοί απορριμματοφόρων στο …ΕΚΑΒ !!!

 

Με την  απόφαση της δημοτικής αρχής Χίου να υλοποιήσει την κυβερνητική απόφαση και να στείλει οδηγούς απορριμματοφόρων στο ΕΚΑΒ τα βάζει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χίου.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Χίου, η οποία στο πλαίσιο υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής, αντιμετωπίζει με προχειρότητα και ανευθυνότητα την αδιαμφισβήτητη ανάγκη μόνιμης στελέχωσης των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β., ώστε να μη θρηνούμε ανθρώπους, όταν δεν έρχεται εγκαίρως η πολυπόθητη βοήθεια.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, προβλέπεται, αντί της πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, η συγκρότηση μεικτών κλιμακίων στα ασθενοφόρα σε Νησιωτικούς και Ορεινούς Δήμους και στην Κρήτη με… Στρατιωτικούς, Πυροσβέστες και Δημοτικούς Υπαλλήλους.

Ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θεωρούμε καταρχήν επικίνδυνη την διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να κερδίσει «χρόνο» εφευρίσκοντας λύσεις «τουποδαριού» μέχρι να «οργανώσει» και σε αυτό τον τομέα την εκχώρηση τωνυπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β. σε ιδιώτες.

Συνεχίζεται ουσιαστικά τα σχέδιο διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!!!

Η σωστή, γρήγορη και εξειδικευμένη άμεση αντιμετώπιση και διακομιδή στο νοσοκομείο των ασθενών που το έχουν ανάγκη δεν είναι δυνατόν να γίνεται από οδηγούς ή στρατιωτικούς ή πυροσβέστες ή οδηγούς βαρέων οχημάτων των Δήμων, παρά μόνο από υγειονομικούς κατάλληλα εκπαιδευμένους εργαζόμενους.

Η «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης και κατ’ επέκταση της δημοτικής αρχής, αποτελεί περαιτέρω υποβάθμιση και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα άμεσης προσφοράς Πρώτων Βοηθειών και Διακομιδής των επειγόντων περιστατικών στο Νοσοκομείο.

Πέρα του αυτονόητου… δεν είναι δυνατόν να θεωρεί η δημοτική αρχή, πωςυφίσταται πλεονάζον προσωπικό στο Δήμο μας που θα «αποσπαστεί» από τις δημοτικές υπηρεσίες, δημιουργώντας νέα κενά και προσθέτοντας νέαπροβλήματα. Γνωρίζουν οι «αρμόδιοι» πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει οδηγούς επαγγελματίες με διπλώματα Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας που επί το πλείστον, οδηγούν απορριμματοφόρα και βαρέα οχήματα κυρίως για αποκομιδή απορριμμάτων, μπαζών και διαφόρων υλικών για να παραμένουν καθαρές οι «πόλεις» και όχι για «αποκομιδή για τα μπάζα» ανθρώπων και μάλιστα ασθενών που χρίζουνάμεσης και εξειδικευμένης βοήθειας!!!

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν.Χίου ζητά να αποσυρθεί άμεσα η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) και να προσληφθεί άμεσα το αναγκαίο προσωπικό στα ασθενοφόρα τουΕ.Κ.Α.Β., προκειμένου η Δημόσια Υγεία να παρέχεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ζωή”. 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.